Speculosisu

on

Benodigdheden: (+/- 6 potjes)

  • 3 eierdooiers
  • 100 ml room
  • 6 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels water
  • speculaas
  • koude koffie
  • 400 g mascarpone

Aan de slag:

  • Zet koffie en laat deze afkoelen.
  • Voeg de eierdooiers in grote mengkom.
  • Voeg de eetlepels suiker en water in een kookpot. Laat deze gedurende enkele minuten doorkoken zodat de suiker karameliseert maar dat het nog steeds een vloeibare siroop is en geen harde karamel. Blijf roeren als het op het vuur staat. Haal het van het vuur.
  • Begin vervolgens met het kloppen van het eigeel.
  • Voeg voorzichtig beetje bij beetje dit suikermengsel aan het eigeel toe en blijf kloppen. Blijf kloppen tot je de strepen kan zien in het beslag.
  • Voeg vervolgens de mascarpone toe en 3 eetlepels koude koffie.
  • Klop het mengsel tot een homogene massa.
  • Neem vervolgens een andere mengkom en klop de 100 ml room op. Deze is perfect opgeklopt als je ze ondersteboven kan houden (boven je hoofd bijvoorbeeld).
  • Meng dit beslag voorzichtig met een spatel onder het mascarpone beslag.
  • Het enige wat je nu nog te doen staat is de speculaas koekjes in de koffie dompelen en laagjes maken in je glaasje.
  • Laat best 2 uurtjes opstijven in de koelkast, hoe langer hoe stijver.

Smakelijk!

Tip: je kan ook een sterke drank onder de koffie mengen voor een meer “tiramisu smaak”.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s